Sunday, September 1, 2013

Kaapstad – Wine Tasting

Een bezoek aan Zuid Afrika is natuurlijk niet compleet zonder een wine tasting. Het voordeel van het keuzevak was dat er ook studenten van de universiteit van Stellenbosch aanwezig waren. Al snel werd het plan gevormd om een wine tasting te gaan doen. Op het laatste moment haakten enkelen alsnog af, maar een van hen was zo vriendelijk om ons rond te rijden.
Vanaf het hotel zouden we een taxi nemen naar een winkelcentrum, waar hij ons op zou halen en vandaaruit zouden we samen verder rijden. Na een kleine rondrit door het gebied stopten we bij de eerste winery van de dag: Durbanville Hills Wines.




Durbanville Hills
Hier hadden we de eerste tasting. De winery lag op een heuvel en het was een hele mooie, zonnige dag. Als gevolg van het mooie weer waren helaas alle plaatsen buiten vergeven. Dus namen we binnen plaats. Op de begane grond was er het bargedeelte waar de tastings plaats vonden.




Meer Durbanville Hills
Verder was er een trap naar de eerste etage. Hier was er een volledig restaurant genaamd De Eatery. We kwamen er rond lunchtijd en een reservering is wel aan te raden, want het is vaak erg druk in het restaurant. Er was een groot terras, maar dat was helaas niet in gebruik (geen tafels en stoelen). We zijn er toch even heen gegaan om van het uitzicht te genieten. Inderdaad het was even een kodak-momentje alhoewel dat in de foto’s niet duidelijk terugkomt. :-)

De pairing met de cold cuts / biltongs
Vervolgens terug naar beneden voor de tasting. Er werden 2 interessante pairings aangeboden: een met chocolade en 1 met verschillende soorten cold cuts. We hebben enkele goede wijnen kunnen proeven en daarna was het tijd om weer in de auto te stappen en door te gaan naar de volgende winery.
Na een stukje verder door het gebied rond gereden te hebben, maakten we een stop bij een tweede winery. Deze was helaas gesloten. We lieten ons echter niet uit het veld slaan, dus op naar de volgende winery.  


Het "bordje" leeg gegeten :)
We belandden uiteindelijk bij d’Aria Winery. Hier boden ze een hele leuke pairing met verschillende kazen van Dalewood Cheese Estate. Over het algemeen smaakten de wijnen hier net iets minder dan bij Durbanville, maar de pairing met de kazen was erg goed.
Na de tasting was het inmiddels al avond. Uiteindelijk heeft onze gastheer ons netjes teruggebracht naar het hotel. Het was een geweldige dag.
Wij bleven voornamelijk in de buurt van Kaapstad, maar voor de echte goede wijnen moet je iets verder doorrijden richting Franschhoek. Een van de gastsprekers tijdens de course had daar een winery, maar die was helaas niet open op de dag dat wij er heen wilden gaan.
Ik hoop dat iedereen die alle verhalen op Zuid Afrika gelezen heeft inmiddels overtuigd is dat het land zeker een bezoekje waard is. :-) 

No comments:

Post a Comment