Monday, January 26, 2015

Hong Kong – Clear Water Bay

Zoals aangegeven zou de workshop/training plaatsvinden in Clear Water Bay en we werden ondergebracht in een hotel in Tseung Kwan O wat ligt aan de Kowloon-side van Hong Kong. Nu wordt daar door de mensen die op Hong Kong Island wonen een beetje neergekeken op mensen die op de Kowloon-side wonen, maar er was vervoer geregeld tussen de universiteit en het hotel. Als het hotel op Hong Kong Island geboekt zou zijn, zou de bus iedere dag door het verkeer en door 1 van de tunnels moeten. Daar zijn iedere dag grote files wat tot een aanzienlijk langere reistijd zou leiden. Verder is de kans erg groot dat als je een hotel boekt op Hong Kong Island je iedere morgen een paar mensen “kwijt” bent, omdat ze de avond ervoor op stap zijn geweest en zich verslapen.

Het hotel was zeer minimaal vergeleken met waaraan ik gewend ben geraakt en het ontbijt was ronduit slecht, maar gelukkig lag er een shopping mall naast het hotel met onder meer een Starbucks. Dus je kon altijd in de ochtend even een broodje en koffie of thee halen in de mall.

Na een paar dagen in Clear Water Bay merk je dat Hong Kong overal hetzelfde is, maar dan wel op een goede manier. In Clear Water Bay heb je een groot aantal Skyscrapers met appartementen. Vanaf de buitenkant kun je eigenlijk al meteen zien dat hier voornamelijk locals wonen omdat alles er net even minder onderhouden uitziet. Echter de heuvels liggen altijd om de hoek net zoals de mooie natuur en binnen 5-10 minuten in de taxi kun je ergens op een heuvel in de serene stilte of op de mooiste hiking trails staan.

De campus van HKUST ligt aan het water met een mooi uitzicht op zee. Vanaf de campus kun je blijkbaar via enkele wandelpaden het strand zelf bereiken. Helaas was het voor mij te warm om in mijn business attire op onderzoek uit te gaan. Het duurde een hele tijd voor ik in Singapore aan het weer gewend was en gedurende de jaren in zowel Singapore als Hong Kong heb ik met enige regelmaat mijn “struggles” gehad met het weer, temperatuur en het dragen van een pak onder alle weersomstandigheden, maar op bepaald punt had ik het toch redelijk onder controle. Na een tijdje weggeweest te zijn, was 1 ding vrij snel duidelijk: wat betreft gewend zijn aan temperatuur was ik weer volledig terug bij af.

Het was een leuk uitstapje en een nabij gelegen hotel had een leuke rooftopbar. Helaas geen open roof, maar toch een mooi uitzicht en erg gezellig. Zo bleek eens te meer dat er in de buurt waar je woont vaak volop te zien is, maar je moet wel zelf het initiatief nemen om er zelf op uit te gaan en het te willen ontdeken. Anders mis je niet alleen heel veel, maar kom je er op een bepaald moment ook achter dat je wereldje heel klein geworden is.

No comments:

Post a Comment