Sunday, January 25, 2015

Hong Kong

Na mijn tripje naar Beijing was het terug naar de VS en een paar dagen bijkomen om vervolgens weer terug te vliegen naar Hong Kong voor een paar dagen training. De werkgever zou een training verzorgen als onderdeel van een leadership development programma.

Het programma bestond uit 2 dagen college op de campus van HKUST in Clear Water Bay en wat tijd voor groepswerk aangezien ieder team een opdracht toegewezen had gekregen om aan te werken. Die toewijzing van de onderwerpen was al eerder gebeurd, maar dit was de eerste gelegenheid waar iedereen samen zou komen en we een presentatie met status update en project plan moesten verzorgen.

Het meest interessante college was een college over customer experience. Niet dat daar nu zoveel nieuwe dingen besproken werden (in vergelijking met Wharton) maar het was een hele verademing om eens niet over een finance onderwerp te praten. Dan zie je ook meteen de beperkingen van je collega’s die al jaren juist wel in finance werken.

Sommigen zijn helemaal “lost” als ze geen financials hebben of een debet = credit vergelijking op kunnen stellen.

Ik zou er zowel voor als na de training 1 of 2 dagen aan vast plakken zodat ik wat herinneringen op kon halen en nog eens kon hashen. Het was heel apart om nu in een hotel te verblijven aangezien dit de eerste keer was dat ik in Hong Kong in een hotel zou verblijven sinds de eerste twee weken na mijn verhuizing naar Hong Kong.

Een van de hotels waar ik verbleef was Le Meridien in Pok Fu Lam wat ligt in het Noord-Westen, Westen van Hong Kong Island en ligt ten Westen van Sheung Wan. Sheung Wan is het meest Westelijke deel waar je nog redelijk wat bedrijven/bedrijvingheid ziet en richting Pok Fu Lam wordt het al een stuk rustiger. Het ligt iets verder af van het centrum, maar met de taxi ben je er zo en het was lekker rustig.


Als je dan na een tijdje terugkomt en op een ander deel van Hong Kong Island verblijft, merk je pas hoe klein je wereldje was. Hong Kong Island zal niet veel groter zijn dan 10 km Noor-Zuid en 20 km Oost-West, maar dan besef je toch dat je in bepaalde delen niet of nauwelijks geweest bent. En dan is Hong Kong Island het kleinste deel van Hong Kong, want het Kowloon deel van Hong Kong is vele malen groter.

No comments:

Post a Comment