Saturday, January 24, 2015

Beijing - Wharton Forum

Het leuke van een business school en dan in mijn geval Wharton is dat er minimaal twee keer per jaar een Global Forum georganiseerd wordt. Dit wordt dan georganiseerd samen met de lokale alumniclub en vooraanstaande bedrijven waar deze alums werkzaam zijn
.
Er wordt dan een programma in elkaar gezet wat bestaat uit een combinatie van discussion forums, lezingen, werkgroepen en veredelde colleges. Het geeft de mogelijkheid lokale alumni te leren kennen en ook in detail te discussiƫren over lokale/regionale (markt)ontwikkelingen.

Zo was er de eerste dag in het eerste deel van de ochtend een sessie over technologie en nieuwe technologische ontwikkelingen. Het tweede deel van de ochtend waren er verschillende “Life Long Learning – Masterclasses” over verschillende onderwerpen zoals het ontwikkelen en behouden van talent voor en door organizaties, internationale werkstandaarden en global supply chains, customer portfolio management in het tijdperk van big data, outsourcing innovation en China’s healthcare systeem.

Het eerste deel van de middag waren er verschillende paneldiscussies inzake hoe China management aan het veranderen is, Opportunities en Challenges inzake ondernemerschap in China en innovaties bij banken.

Het tweede deel van de middag waren er weer “Life Long Learning - Masterclasses” over ondernemerschap, successieplanning in niet beursgenoteerde bedrijven en Business Model Innovation, naast de Masterclasses over portfolio management en het healthcare system die ook in de ochtend al gegeven werden.

De tweede dag ging het over het gebruik maken van Emerging Markets voor Global Innovation, de ontwikkelingen in de onroerend goed industrie en e-commerce.

Het is erg leuk om met lokale mensen van gedachten te wisselen over regio- en landspecifieke trends. Hoe bepaalde dingen in 1 land (soms fundamenteel) anders gedaan worden dan in andere landen.

Er is zeker wat overlap tussen de ochtend en middagsessies alsmede tussen beide dagen. Dit om bezoekers de mogelijkheid te bieden om verschillende sessies te bezoeken als deze tegelijkertijd gehouden worden.

Daarnaast kan het een leuke korte vakantie zijn. Dit keer in Beijing was dat misschien niet zo, maar het forum in maart 2015 wordt gehouden in Bangkok en van daaruit zijn enkele van meest mooie eilanden vrij eenvoudig te bereiken. Dus dat heb ik alvast op de agenda gezet. :)

No comments:

Post a Comment