Sunday, May 17, 2015

Afstuderen in San Francisco - deel 2

Na de ceremonie was er een lunch in het stadhuis (City Hall) in San Francisco. Naar ik begreep was dit redelijk uniek aangezien dit gebouw zelden tot nooit opengesteld wordt voor andere gelegenheden. Voorafgaand aan de lunch werd er champagne geserveerd zodat we met elkaar konden toasten op de afronding. De lunch zelf was zeer smakelijk.

Na de lunch besloten om terug te gaan naar het hotel om de auto op te halen en de omgeving te gaan verkennen. Vanuit het hotel hebben we toen een stukje door de stad gereden richting de kust aan de West kant van de stad. Hierdoor kreeg mijn ouders een goed idee hoe heuvelachtig de stad is en hoeveel hoogteverschil er in de stad aanwezig is.

De highway 1 loopt langs de West-kust van de Verenigde Staten vanaf Seattle helemaal in het Noord-Westen tot aan San Diego in het Zuid-Westen. De meest iconische highway is waarschijnlijk Route 66 die vanaf Chicago naar de West-kust loopt, maar vanaf Highway 1, heb je zeker een aantal waanzinnig mooie uitzichten.

De eindbestemming van dit korte tripje zou het Ritz Carlton Hotel zijn in Half Moon Bay wat ongeveer 40 kilometer buiten San Francisco ligt en te bereiken is via Highway 1. De locatie is zeer idyllisch omdat het aan een golfbaan ligt en tevens aan de kust. Niet aan het strand, maar aan een rotskust. Het hotel ligt ongeveer 30-40 meter hoger dan het strand zelf en er gaan enkele wandelpaden via de rotswanden naar beneden. Ik vraag mezelf dan weleens af als ik aan het water sta: Als ik nu recht over kon steken waar zou ik dan exact uit komen.

Aangezien we vroeg opgestaan waren hebben we eerst lekker in enkele stoelen gezeten en van het zonnetje genoten. Even die vitamines innemen en lekker relaxen. Daarna hebben we op het terras van het hotel plaatsgenomen en gezellig een drankje gedronken. Kaasplankje erbij. Heerlijk! Zeker met dat uitzicht. Ondanks dat San Francisco zeker qua drukte niet te vergelijk is met een stad als New York, kan het verkeer toch redelijk chaotisch zijn aangezien riching het Noorden alles samenkomt in de trechter bij de Golden Gate Bridge en in het Zuiden zijn er slechts 2 snelwegen en dan is er nog de Oakland Bay Bridge als enige ontsluitingsweg richting het Oosten. Er is ook beperkt openbaar, maar dat is alleen naar het Oosten en Zuiden.

Er zijn verschillende plaatsen om even aan drukte en hectiek te ontsnappen en het Ritz Carlon Half Moon Bay is zeker een aanrader als je een niet al te actief alernatief zoekt.

No comments:

Post a Comment