Sunday, February 15, 2015

Beijing - Hidden Treasures


Het mooie van een grote stad als Beijing is dat je overal hidden treasures kunt vinden zoals leuke restaurants en barretjes. Zoals is er bijvoorbeeld Sanlitun waar ik volgens mij al eerder iets over verteld heb.

Maar om deze hidden treasures te kunnen vinden heb je vaak de hulp van de locals nodig. Zo is er in de buurt van het plein waar Sanlitun gelegen is een gebouw of meer een lang apparementengebouw met een kleine doorgang en slagboom. Als je daar doorheen gaat onder het gebouw door, kom je in een paar straatjes terecht waar een paar hele leuke bars liggen, maar zonder ramen. Dus je moet wel weten waar wat te beleven is.

We zouden ook een avond als team samen wat gaan eten ter afsluiting van het project waar we maanden virtueel aan hadden samengewerkt. Een van de collega’s woont in Beijing en zou ons met zijn auto van het hotel naar de stad rijden waar hij een tafeltje gereserveerd had in een leuk restaurant. Een aantal restaurants hebben een BYOB (Bring Your Own Booz) policy. Klanten mogen dan hun eigen wijn of bier meebrengen. Dus op weg naar het restaurant moesten we een een tussenstop maken bij een wijnshop.

Vervolgens door naar het Tian An Men plein. Daar reden we voorbij, sloegen vervolgens linksaf, maakten een U-turn en daarna rechtsaf naar een gebouw, onder een poort door en toen kwamen we uit op een binnenplaats. Op de binnenplaats lagen verschillende kleine gebouwen waaronder een leuk restaurantje.

Het restaurantje had een leuk dakterras in de open lucht. Het resaurantje ligt op een van de drukste plekken in Beijing, maar doordat het op een binnenplaats lag, lag het redelijk afgeschermd en was het erg rustig. Ondanks dat je buiten in de open lucht zat en een 6-baans weg in 2 richingen op een steenworp afstand ligt, had je geen last van het geluid en/of luchtvervuiling.

Het eten was erg goed en het was enorm gezellig. Het leuke van eten in China/Aziƫ met een groep is en blijft dat je verschilllende gerechtjes kunt bestellen die je met vrienden kunt delen. Zo kun je een groot aantal verschillende gerechtjes proeven. Al met al een hele leuke avond en de terugweg ging een stuk sneller aangezien de verkeersdrukte grotendeels verdwenen was.

No comments:

Post a Comment