Monday, July 7, 2014

The Homestead

Aangezien de 4th of July een nationale feestdag is in de VS (Independence Day) was het tijd om door middel van een klein tripje een deel van de omgeving te verkennen. Het plan was om eerst een bezoek te brengen aan “The Homestead” en daarna een bezoek aan “The Greenbrier” gevolgd door een openlucht concert van Jimmy Buffet.

The Homestead Resort is een luxe resort in Hot Springs, een klein plaatsje in Virginia gelegen in het Allegheny gebergte. Het gebied heeft het grootste aantal thermale bronnen binnen de staat Virginia. Het resort is tevens bekend vanwege de golfbanen. Op deze banen zijn door de jaren heen verschillende nationale toernooien georganizeerd. Verder is er ook een deel ingericht als skiresort. Het resort zelf is aangemerkt als historisch monument met een historie van bijna 2,5e eeuw.

In 1766 bouwde Thomas Bullitt een herberg op de locatie waar nu de  Homestead ligt. Deze herberg wordt gezien als de basis voor het huidige resort. Gedurende de jaren hebben vele vakantiegangers de locatie bezocht alsmede 22 presidenten van de VS.

Het resort zoals het er nu uitziet dateert van 1888-1892 toen een groep investeerders onder leiding van J.P. Morgan (van de gelijknamige bank), het toenmalige hotel opkochten en het van de grond af aan opnieuw opgebouwd hebben. Het oude hotel (herberg) brandde volledig af in 1901 door een brand in de bakkerij. Het hoofdgebouw van het huidige hotel werd daarna gebouwd, 1 vleugel per jaar en de lobby werd herbouwd in 1903.

Van alle presidenten die de Homestead bezocht hebben, hangt er een portret in een van de zalen. Erg indrukwekkend! Naast presidenten hebben vele andere invloedrijke gasten tijd doorgebracht in de Homestead.

Van december 1941 tot en met juni 1942 diende de Homestead als “gevangenis” voor 785 Japanse diplomaten en hun families totdat ze geruild konden worden tegen Amerikaanse diplomaten en hun families in Japan. Later werden de diplomaten overgebracht naar de Greenbrier in West Virginia.

Sinds 1993 is de Homestead enkele malen van eigenaar gewisseld als gevolg van overnames door verschillende partijen. Erg indrukwekkend en zeker een bezoekje waard.

The Homestead

No comments:

Post a Comment