Tuesday, July 15, 2014

The Homestead – deel 2

Golfliefhebbers kunnen hun hart ophalen in The Homestead aangezien het complex twee golfbanen heeft.

De “Old Course” begon als een 6-holes golfbaan in 1892. De eerste tee van de oorspronkelijke 6-holes baan is de oudste tee in de Verenigde Staten die momenteel nog steeds in gebruik is. De baan werd uitgebreid tot 18-holes in 1901 en daarna herontworpen door Donald Ross in 1913. Sinds 1913 is de “Old Course” nog vele malen aangepast en de huidige baan heeft zes par-5, zes par-3 en zes par-4 holes wat een ietwat ongewone layout is voor een baan.

De “Cascades Course” is de meest bekende baan en maakt normaliter deel uit van de 100 top golfbanen in de US op basis van de rankings van zowel Golf Digest als GOLF Magazine. William S. Flynn is verantwoordelijk voor het ontwerp van de baan die geopend werd in 1923. Van de 2 courses is het de Cascades Course waar normaliter the grote toernooien en kampioenschappen gespeeld worden zoals die van de United States Golf Association.

Sam Snead heeft het grootste deel van zijn leven doorgebracht in of nabij Hot Springs en was tientallen jaren de golf-pro van de Homestead. De golfpro is het boegbeeld van de club en ook (deels) verantwoordelijk voor het kwaliteitsniveau van de golfinstructeurs en de lessen die zij verzorgen. In de Sam Snead Tavern (een van de restaurants in The Homestead kun je veel memorabilia terugvinden die gerelateerd zijn aan zijn carriere als profgolfer.

Naast golf, kun je ook skiën in The Homestead. Het skigebied is het oudste in Virginia en het op-een-na oudste skigebied in het Zuidelijke deel van de Verenigde Staten (het Wisp-resort is het oudste) en is geopend in 1911.

De hoofd- en tevens enige Noord-Westelijke heuvel heeft drie liften inclusief een tweezitter stoeltjeslift waarmee je toegang hebt tot zowel het intermediate als het advanced deel van het terrein op het hoger gelegen deel van de heuvel. De twee andere liften dienen alleen het lager gelegen en tevens makkelijkere deel van de helling. Verder heeft het resort een half-pipe en een terreinpark voor skiers en snowboarders. Een terreinpark heeft meestal boekels en andere elementen die populair zijn in het freestyle skiën. Tevens kun je er tours doen met een sneeuwmobiel, tubing (met een band de heuvel afglijden) en langlaufen.

Oorspronkelijk was er ook een schaatsbaan met olympische afmetingen. Deze werd echter gesloten nadat de Zamboni het begaf na jaren niet gerepareerd en / of onderhouden te zijn. In 2008 heeft The Homestead echter een nieuwe ijsbaan gebouwd van 30 bij 20 voet (ongeveer 10 bij 7 meter). Deze werd geopend in het 2008-2009 winterseizoen en is gelegen op de Noordelijke helling naast het outdoor restaurant en souvenierwinkel.

Zeker een bezoekje waard. J

No comments:

Post a Comment