Monday, December 9, 2013

I Latina

I Latina was het restaurant waar we onze trip naar Argentinië zouden afsluiten. Ik had nu al medelijden met de delegatie die vooruit gereisd was en die aantal bars en clubs moesten bezoeken alsmede een aantal restaurants om het eten voor te proeven om zo goede aanbevelingen aan ons te kunnen geven.

Zo hadden ze via via ook het restaurant I Latina gevonden. Het was blijkbaar een redelijk nieuw restaurant en ze hadden daar voor ongeveer 100 USD pp een 8 gangen menu in elkaar gezet met wijn. Dat was toch zeker het proberen waard.
Het restaurant zelf had iets weg van een cantina. Het pand lag een beetje teruggetrokken van de straat achter een groot hek met een kleine voortuin. Het was in 2 delen opgedeeld: een lange ruimte wat leek op een hal waar enkele tafeltjes stonden en daarnaast een vierkante ruimte waar 4 grote tafels stonden voor groepen waar je ook deels uitzicht had op de keuken.

Zoals gezegd bestond het menu uit 8 gangen en ik zal het hieronder even inkopiëren. Helaas is het niet gelukt om alles te vertalen, maar het was heel, heel erg lekker allemaal.

Appetizer
White corn arepas with anise and colombian hogao

Bread Basket
Banana bread, Chipá, coconut bread, focaccia with olives and mixed seeds bread with lime and pepper flavored butter

First course
Confit duck with tamarind and quinoa salad in rice paper roll

Second course
Caramelized prawns with spicy pineapple and fennel

Third course
Barú style ceviche with season fish, mango biche, coconut and lychee

Fourth course
Grilled octopus and achiote risotto with corn and bacon

Fifth course
Braised pork in coffee and sugar cane reduction

Sixth course
Ecuadorian cacao truffle with sea salt and olive oil

Seventh course
Avocado and Tequila ice cream

Final course
Typical Colombian coffee infused with cinnamon and cardamom
Petit Fours

Ik heb alleen wel een vervangend gerecht gevraagd voor de gang met de octopus aangezien dat toch echt niet mijn ding is. Maar verder was het allemaal even goed bereid en ontzettend lekker. Iedereen die erbij was, was dan ook laaiend enthousiast. We hebben er samen met het personeel het licht uitgedaan aangezien we veruit de laatste gasten waren.
Hulde aan de mensen die deze plek gevonden hebben, want het was de perfecte afsluiting van een hele mooie tijd in Buenos Aires. Ik heb er waanzinnig van genoten van de tijd die ik er door heb mogen brengen en hoop er zeker nog een of enkele keren terug naar toe te gaan. Het leven is er geweldig en de mensen zijn enorm hartelijk. Een aanrader voor iedereen om eens te bezoeken.

No comments:

Post a Comment