Friday, July 26, 2013

Kaapstad – Table Mountain National Park - deel 4

In deze laatste post over Table Mountain National Park zal ik nog even kort ingaan op de bezienswaardigheden die ik daar bezocht heb. Zoals eerder vermeld is het park erg groot en liggen er volop geasfalteerde wegen in het park die het reizen van punt naar punt gemakkelijk maken. Wij zijn eerst naar False Bay gegaan. De foto’s van het uitzicht hebben jullie in een eerdere post kunnen zien.
Vervolgens zijn we gaan lunchen bij het uizichtpunt Cape Point. Heerlijk geluncht, alhoewel de vogels wel iets te nieuwsgierig waren naar mijn mening, maar goed dat mocht de prêt niet drukken. Vervolgens kun je kiezen om of een klein bedrag betalen en met een kabelbaan naar boven te gaan of te lopen. Na de stevige lunch besloten dat lopen de beste optie was om de nodige calorieën meteen te verbranden. De wandeling duurt ongeveer 20 minuten en biedt de mogelijkheid om onderweg van het mooie uitzicht te genieten.





Het uitzicht
 Aan het einde van de kabelbaan tref je natuurlijk de souvenierswinkel aan waar je leuke dingetjes kon kopen voor het thuisfront. Vervolgens kun je verder omhoog lopen richting de vuurtoren. Je hebt tijdens de wandeling een mooi uitzicht op de Kaap de Goede Hoop zelf. Verder zijn er verschillende paden die je naar mooie uitzichtpunten leiden en tevens ook naar wat restanten zijn van verdedigingswerken. Een aantal locaties kunnen volgens mij niet meer geweest zijn dan verkapte uitkijktorens van waar men de kustlijn afspeurde naar mogelijk vijandige schepen.


De vuurtoren
Ik kan me namelijk heel moeilijk voorstellen hoe men, gezien de beperkte ruimte die daar nu is, men daar ooit volwaardige kanonnen gestationeerd zou kunnen hebben of andere vormen van (zware) artillerie. Verder vraag ik me dan ook af hoe je daar voldoende munitie en buskruit (droog) op kunt slaan om effectief te zijn. Of als alternatief hoe je daar tijdens een vuurgevecht, snel en voldoende munitie naar toe aan kunt voeren om je effectief te kunnen verdedigen. Zeker met de wat beperktere middelen die men toen had.

Zoek de toren(s) van het radarstation
 Vanaf het uitkijkpunt bij de vuurtoren kun je aan de ene kant heel mooi de Atlantische Oceaan zien en aan de andere kant de Indische Oceaan. De scheidingslijn was niet goed waar te nemen, maar het was al met al een unieke ervaring om dit erg bijzondere punt op aarde te mogen bezoeken.

Het uizicht vanaf het punt waar de vuurtoren staat
 Vanaf de parkeerplaast zijn er enkele wandelpaden naar Kaap de Goede Hoop zelf, maar aangezien dat een wandeling een uur of 2 duurt en we optimal gebruik wilden maken van de tijd, hebben we toch maar besloten om ons erheen te laten rijden door onze chauffeur.
Overal kom je Nederlandse invloeden tegen :)

No comments:

Post a Comment