Sunday, December 7, 2014

Isla Mujeres – deel 2

Wat is er zoal te zien op Isla Mujeres?

Een van de bezienswaardigheden die je kunt bezoeken, is een schilpaddenfarm genaamd Sac Bajo. Deze kwekerij ligt ten Noorden van Playa Paraiso en wordt gefinancierd door de overheid. Hier worden bedreigde schilpadden gekweekt/gefokt. Ik moet eerlijk gezegd toegeven dat ik het juiste wordt niet precies weet J, maar de bedoeling is om te zorgen dat door het kweek/fok-programma het aantal levende schildpadden van een bedreigde soort juist toeneemt. Je kunt hier ook jonge schildpadjes in tanks zien.

Verder is er de Hacienda Mundaca. Deze hacienda is gelegen aan de weg naar Garrafon, 3.5 km voor Playa Lancheros en Playa Paraiso. Het is een 19e eeuwse hacienda die gebouwd is door de Caribische piraat Fermin Mundaca. Op het terrain van de hacienda vind je onder meer muren, bogen, exotische planten, tuinen, een vogelbroedplaats, vee en een boomgaard.

Playa Norte is een populair strand. Zoals de naam al doet vermoeden ligt Playa Norte op het Noordelijke deel van het eiland. Dit gebied heeft ondiep water en een parelwit zandstrand. Op/aan het strand vind je een groot aantal leuke restaurants en barretjes alsmede een aantal hotels. Playa Norte is een populaire bestemming en aangezien een groot aantal toeristen hier hun vakantie doorbrengen, kan het er erg druk zijn, vooral tijdens het hoogseizoen.

Naast Playa Norte ligt Playa Sol op het Noord-Westelijke deel van het eiland. Playa Sol is bij uitstek de beste locatie op het eiland om de zondersondergang te bekijken. Playa Sol is vaak ook minder druk dan het naast gelegen strand. Opvallend is wel dat ondanks de stranden naast elkaar liggen en het op Playa Sol minder druk is, het water op Playa Sol niet zo ondiep is als op Playa Norte. Op/aan Playa Sol liggen tevens verschillende bars en drankjes zijn er goedkoper dan op Playa Norte.
Tot slot is er Punta Sur. Punta Sur ligt op het Zuidelijke puntje van het eiland. Hier ligt een kleine ruïne. Deze ruïne is wat overgebleven is van een voormalige vuurtoren en temple voor de godin Ixchel. Ixchel was de godin van de vruchtbaarheid. Tevens is er een park waar beelden tentoongesteld. Alle beelden die hier tentoongesteld staan, zijn beelden op basis van moderne beelhouwkunst.

Er schijnt ook een locatie te zijn waar veel (gestileerde) beelden van vrouwen op de zeebodem staan als een soort van terracotta legertje. Ik heb hier alleen op de informatiesite niets over kunnen vinden, maar dat kan zijn omdat het gelegen is in het water (ver) buiten het eiland. Je zou deze beelden echter kunnen zien tijdens een snorkelexcursie.

No comments:

Post a Comment