Thursday, December 11, 2014

Isla Mujeres – Deel 3

Er zijn ook verschillende wateractiviteiten die je kunt doen op en rondom Isla Mujeres. Onderstaand tref je een overzicht aan van wat er zoal te doen is.
  •  Walvishaai-tours. Vanaf medio mei tot en met September komen honderden walvishaaien samen in de wateren rondom Isla Mujeres. Het hoogseizoen voor wat betreft de walvishaaien is in juli en augustus. Tours kun je overal op het eiland boeken, maar officiële touroperators hebben onderling prijsafspraken gemaakt en brengen een vaste prijs in rekening. Dit omdat ze hierdoor bepaalde standaarden en veiligheidsmaatregelen kunnen garanderen om de haaien te beschermen. Je kunt echter wel kortingen bedingen als je meerdere excursies boekt. Via straatverkopers is het echter mogelijk om excursies te boeken voor een significant lager bedrag, maar je dient wel op te passen aangezien dit niet (altijd) de officiële excursies zijn. De excursies zijn over het algemeen inclusief ontbijt, snorkelgear, 8-10 mensen per boot, een trip van 45-60 minuten naar het gebied waar de haaien zich voornamelijk bevinden en dan 5-15 minuten in het water met de haaien afhankelijk van hoeveel haaien er zijn. Deze haaien zijn dus heel duidelijk niet gevaarlijk voor mensen. J Op de weg terug is er vaak nog de mogelijheid om ergens te snorkelen bij een (koraal)rif en wordt er ergens geluncht. Je bent verplicht om een reddingsvest te dragen tenzij je een wetsuit hebt. Wat daar de logica van is ontgaat me even aangezien een wetsuit en zwemvest niet hetzelfde effect hebben, maar dat terzijde. J Aangezien het gemakkelijker is om met de haaien te zwemmen in een wetsuit dan in een log zwemvest is het een overweging om een wetsuit te huren/kopen/mee te nemen,
  • Garrafon Park. De Zuidkant van het eiland mist een zandstrand, maar biedt wel de mogelijkheid om te snorkelen en je kunt er een overvloed aan vissen zien. Het kristalheldere water maakt het zwemmen en snorkelen er zeer aangenaam. Het koraalrif dat ligt tussen de beschermende boeien is zwaar beschadigd door stormen en door jaren van onachtzame snorkelaars. Echter enkele jaren geleden is er een omslag gemaakt. Er is een gezondere omgeving gecreëerd voor het koraal en het rif begint langzaam aan te herstellen. Het heeft nog een lange weg te gaan, maar het gaat ieder jaar iets beter. Toegang tot het park is niet goedkoop, maar iedere dag voeren boten vanuit Cancun talloze toeristen aan. Als gevolg hiervan kan het vrij druk zijn in het park. Als je op het eiland verblijft, kun je voor ongeveer 40 pesos ook snorkelen in de wateren die grenzen aan het Garrafon Park. Alhoewel het niet het park zelf is, is het nog steeds erg indrukwekkend.
  • Dolphin Discovery. Dolphin Discovery is gelegen op het Noord-Westen van het eiland, op het schiereiland Sac Bajo om precies te zijn. Het is een klein amusementspark met nevenvestigingen in andere delen van het Caribisch gebied inclusief Cozumel en vooral bekend vanwege de mogelijkheid die bezoekers geboden wordt om met dolfijnen te zwemmen. Verder heeft het park nog een groot aantal andere zeezoogdieren. Vanuit Cancun kun je de ferry nemen vanaf Playa Langosta gelegen op de Boulevard Kukulcan Km. 5. Vanaf Cancun duurt de overtocht ongeveer 40 minuten.
Volgende week meer over snorkelen en duiken alsmede wat je op het eiland zelf kunt doen.

No comments:

Post a Comment