Wednesday, May 21, 2014

Huayna Picchu

Huayna Picchu ook wel Wayna Picchu genaamd afhankelijk van het feit of je de Spaanse spelling of de Quecha spelling hanteert, is de bergtop die op de foto achter Machu Picchu ligt. Huanya Picchu heeft een brede basis en een steile top. De top van Huayna Picchu ligt op ongeveer 2.720 meter hoogte (8.920 ft) en ligt daarmee 360 meter of 1.180 ft hoger dan Machu Picchu. Dit is nog steeds lager dan Cusco wat op ongeveer 3.400 meter hoogte ligt. De Inca’s hebben een trail aangelegd naar de top van Huayna Picchu alsmede terrassen en tempels op de top. De Urubamba rivier maakt een bocht rondom een deel van de basis van Huayna Picchu.         

Volgens de lokale gidsen was de top van Huayna Picchu de locatie waar de hoogste priester woonde alsmede de lokale maagden. Iedere ochtend voor zonsopkomst liep de  hoogste priester met een klein groepje van de maagden naar Machu Picchu om daar de nieuwe dag in te luiden. De Maan-tempel, een van de drie tempels, is gelegen op de kant van de berg op een hoogte lager dan Machu Picchu. Aangrenzend aan de Maan-tempel ligt de Grote Grot. Dit is een andere heilige tempel met verfijnd metselwerk.

Het aantal bezoekers dat dagelijks toegelaten wordt tot Huayna Picchu is maximaal 400. Het is dus absoluut noodzakelijk om de entrĂ©e-tickets voor Huayna Picchu vooraf te kopen als je er zeker van wil zijn dat je de berg kunt beklimmen. Tickets op de dag zelf kopen of in Machu Picchu is zo goed als onmogelijk. Een steile en soms blootgestelde klim leidt naar de top. Sommige delen kunnen erg glad zijn afhankelijk van het weer. 

Er zijn staalkabels die op bepaalde plaatsen houvast kunnen bieden tijdens de 1 uur durende beklimming. Let wel op wanneer je Machu Picchu en Huayna Picchu wil bezoeken, want Huayna Picchu kan gesloten zijn op sommige dagen tijdens het regenseizoen als de beklimming te gevaarlijk geacht wordt. De beklimming van Huayna Picchu wordt afgeraden voor bezoekers met een slechte fysieke conditie.

Vanaf de top is er een tweede trail wat naar beneden leidt naar de Maan-tempel en de Grote Grot. Deze natuurlijke grotten aan de Noordzijde van de berg liggen lager dan het startpunt van het hoofd-trail. Het tweede trail vormt samen met het hoofdtrail een lus rond de berg aangezien de de trails op een bepaald punt weer bij elkaar komen.






No comments:

Post a Comment