Wednesday, September 10, 2014

Carnegie Deli

Een andere aanrader als je in New York bent, is om een bezoekje te brengen aan Carnegie Deli. Carnegie Deli kun je vinden op 854 7th Ave en is waanzinnig bekend binnen als buiten New York vanwege de “mile high” sandwiches en dan de Mile High Corned Beef sandwiches in het bijzonder.
Mogelijk kun je op andere locaties betere danwel grotere sandwiches vinden, maar Carnegie Deli is echt een begrip en het is er bijna altijd giga-druk. Zeker rond lunch tijd. Na 14.00 uur wordt het wat rustiger.

Het is overigens wel aan te raden om vooraf niet of heel weinig te eten of een sandwich te delen want ze zijn echt groot. Als voorafje krijg je een schaaltje met grote augurken die ze op bepaalde manier hebben weten te kruiden zodat ze net even anders, maar wel erg lekker smaken.

Vervolgens komt dan het gerecht waarvoor je naar Carnegie Deli gaat: de sandwich. Als je Corned Beef sandwich wil met pastrami heet het een Woody Allen. Waar die naam vandaan komt, geen idee. Ik kan er alleen naar gissen aangezien het restaurant volhangt met foto’s van beroemdheden die er gegeten hebben.

De Corned Beef sandwich bestaat uit roggebrood (Rye Bread, maar dan een aanzienlijk lichtere versie dan die je gewoonlijk in Nederland ziet), Corned Beef, Swiss Cheese en in sommige gevallen komt ook met zuurkool. Voeg wat pittige mosterd toe en klaar is de sandwich, als bijgerecht kun je er friet of gebakken uienringen bij bestellen of beide J. Gebakken uienringen (in een krokant korstje wel te verstaan) is iets wat heel populair is in de VS.

Zelf houd ik persoonlijk niet zo van de Swiss Cheese omdat het naar mijn mening weinig tot geen smaak heeft danwel toevoegt aan de sandwich. Handig is dan dat je in Amerika altijd kunt een ingredient kunt uitwisselen voor een ander.

Schrik niet zodra je de sandwich ziet, want het is echt een grote sandwich. Alhoewel de kans groot is dat je al verschillende exemplaren om je heen zult zien voordat je jouw exemplaar geserveerd krijgt. Dat geeft je in ieder geval de kans om alvast aan het beeld te wennen.

De mile high sandwiches zijn niet goedkoop (rond de 20 USD als ik het me goed herinner), maar wel heel erg lekker en eerlijk is eerlijk als je geen grote eter bent, heb je er met een bijgerecht als frietjes of uienringen wel twee maaltijden aan.

Quality Meats en Carnegie Deli liggen overigens niet ver uit elkaar (a few blocks). Ik zou het niet aanraden om beide op dezelfde dag te bezoeken, maar boek zeker een hotel(letje) in de buurt. Het ligt vlakbij het begin van Central Park (W60th St). Dus alle calorieën van deze maaltijden kun je er in Central Park heerlijk aflopen aangezien het park bij uitstek geschikt is voor hardlopen, fietsen, skeeleren en andere goede workouts.

Eet smakelijk en sport ze! J



No comments:

Post a Comment