Sunday, April 19, 2015

Maymont - Speciale tuinen – deel 2

The Daylily and Daffodil Display Garden (de daglelie and gele narcis showtuin)

De showtuin is een groeiend, levend voorbeeld dat daglelies en gele narcissen  uitstekend geschikt zijn voor bloemenbedden. Meer dan 55 verschillende soorten verdeeld over 13 categorieën groeien in deze tuin. De narcissen bloeien van laat in de winter tot laat in de lente. Op het moment dat de narcissen uitbloeien, komen de daglelies in bloei. Deze daglelies zijn een speciaal soort daglelie, een soort dat ieder jaar opnieuw bloeit. Tevens kunnen ze meerdere keren per jaar bloeien. In volle bloei, van mei tot september, is de tuin een kleurrijk gezicht. De tuin ligt vlakbij de kinderboerderij en de Spottswood Road ingang.

The Grotto (de grot)

Gecreëerd rond 1911, de Grotto is een buitengewoon voorbeeld in de Verenigde Staten van een tuinkenmerk vanuit het oude Rome gedurende de Rococo periode. Nagebouwde grotten zoals de grot op Maymont werden verwerkt in het pitoreske landschap om het donkere en verborgen aspect van de natuur aan te bregen wat tevens in sterk contrast staat met de heldere en kleurrijke bloementuinen en hooglanden. Oorspronkelijk was de Grotto fysiek en thematisch gescheiden van het aangrenzende Oosterse lanschap. Tijden de renovatie in 1970 werd de Grotto echter opgenomen in de Japanse tuin.

De ontwerpers van de Italiaanse tuin, Noland & Bakersvill hebben tevens de Grotto ontworpen. Het was oorspronkelijk opgetrokken uit rotsformaties. Water vanuit een nabij gelegen bron werd gekanaliseerd naar de Grotto en druppelt via de stalagmieten in de Grotto waarr het op de grond een ondiepe poel met water vormt. Beelden van slapende leeuwen flankeren de Grotto. De Grotto is een belangrijk element van het oorspronkelijke landschap en werd volledig hersteld in 2006. De Grotto ligt aan de Noordelijke grens van de Japanse tuin en vlakbij de Japanese Garden tramhalte.
 
The Herb Garden (Kruidentuin)
 
Gedoneerd door de Raad van Tuinclubs in Richmond in 1957, de Kruidentuin is onderhouden door de Old Dominion Herb Society sinds 1978. De tuin bevat een grote variëteit aan kruiden voor zowel culinaire, medicinale als potpourri doeleinden. De Herb Garden is de hoofdattractie van Maymont’s jaarlijkse “Herb Galore” festival. De Herb Garden ligt naast de oorspronkelijke stenen loods en is het eenvoudigst te bereiken via de Hampton Street ingang.
 
Maymont Mansion Ornamental Lawn (Maymont Mansion Siergazon)
 
Het zes hectare grote siergazon werd gerenoveerd in 2000 en was het hoogtepunt van een tweejarig project van de Garden Club of Virginia. Het laat Victoriaanse gazon ziet er nu weer uit zoals het eruit zag tijdens het tijdperk van de Dooleys. De renovatie was een minutieus project dat uitgevoerd werd op basis van foto’s, luchtfoto’s en aquarellen uit de archieven van Maymont. Het werk dat gedaan is als onderdeel van de renovatie betreft onder meer het repareren van de wandelpaden, rozenprieelen, cilinders en het opnieuw aanleggen van een doolhof in de vorm van een wiel met behulp van struiken. Het siergazon is het eenvoudigst toegankelijk via de Hampton Street ingang.

No comments:

Post a Comment